marți, 1 mai 2012

Cavilam Vichy - A story about my experience , pictures and more.


Dupa ce am dormit bine de tot sunt pregatita sa va povestesc de ce am fost plecata aproximativ 2 saptamani de pe blog . O sa vorbesc mult , mai mult ca de obicei asa ca daca nu va plac postarile de genul , puteti sa inchideti pentru ca o sa fie si parti de beauty dar mai putine ca de obicei .
M-am gandit mult la aceasta postare , m-am gandit ca e prea personala insa consider ca impartasesc o experienta unica si nu ar fii exagerat daca v-as spune detalii despre incredibila mea "aventura" in Franta .
Da ! Am fost plecata o saptamana intr-un oras din Franta numit Vichy .
Am plecat pentru acest stagiu de o saptamana mai exact la Cavilam ... Cu inima mica si cu speranta ca ma voi intoarce mai pregatita , am plecat pe data de 21 in directia mentionata mai sus. Stiam ca nu va fi usor sa ajung acolo deoarece am plecat cu autocarul pe un durm ce a duruat nu mai mult si nici mai putin de 36 de ore !!!
A fost ingrozitor din cauza faptului ca dupa cateva ore deja imi venea sa ma urc pe pereti , nu mai imi gaseam deloc locul pe scaunul ala si simteam ca nu o sa mai ajung niciodata..A fost frumos din cauza faptului ca m-am distrat ..si faptul ca am vazut atatea pe drum..Imi pare foarte rau ca am vazut Austria noaptea pentru ca este o tara superba ..Am ramas cu gura cascata cand am trecut pe langa o fabrica foarte frumos luminata si care arata ca un oras cu mii de luminite , un oras vazut de departe .Deasemenea nici Germania nu se lasa mai prejos , casele erau atat de frumos facute si finisate si parca erau asezate la milmetru . Satele pe care le-am vazut mi-au lasat impresia unei tari frumoase , curate si civilizate .In Franta pot spune ca am vazut cam aceleasi lucruri ca si in celalate locuri si inca un lucru de mentionat : STRAZILE , da , acum stiu de ce se plang toti soferi de la noi din tara , alta viata pe o autostrada cu 8 benzi unde au loc toti nebuni ,si cum sa va spun ca pe acolo nu prea sunt ..

Si am ajuns la Cavilam de unde au venit familiile sa ne ia  , si uite asa toti ne-am indragostit intantaneu de minunatul autocar si parca am fi ramas acolo :)) . Mi-a fost foarte frica deoarece trimisesem  un mail familiei la care urma sa stau si nu imi raspunsesera deci nu stiam la ce sa ma astept . Dar cand mi-a strigat numele si mi-au dat plicul si l-am vazut pe domnul la care urma sa stau , mi-a revenit imediat zambetul .
Primul lucru pe care l-am primit :




Programul , o harta a orasului , cupoanele de masa si o scrisoare de bun venit :) .
Si asa m-am trezit in casa cu o familie de francezi care nu intelegeau mai deloc engleza...
Asta a fost "casa mea " pentru o saptamana :





Dupa ce am ajuns acasa asi am cunoscut si ceilalti membri ai familiei si mi-am vazut si camera m-am simtit mai bine , dar parca tot vroiam acasa la mine..Am fost la masa si am mancat ( habar n-am ce , o sa va spun cand imi mai amintesc in ce zi ce am mancat ) si mi-au povestit despre alegerile care se desfasurasera chiar in aceea zi , primul tur ...Puteti sa ma intrebati de Sarkozy si Francois Hollande  , credeti-ma dupa saptamana asta sunt maestra la politica franceza :)) .
Si  a venit si seara si atunci cand m-am bagat in pat m-a luat un sentiment foarte aiurea si am simit ca nu o sa rezist ..Nu am dormit absolut deloc si ma durut foarte tare burta si incercam sa ma calmez pentru ca mai aveam de stat acolo o groza si n-avea rost sa imi fac rau singura..
Ziua de luni a inceput cu bine , dimineata m-au asteptat pe mase toate bunatatile posibile , cereale , nutella, dulceata , suc de portocale, ciocolata calda, biscuti..de toate pentru toti !! Am mancat insa un pic si am plecat apoi la cursuri .
Si cam asa arata institutul Cavilam prin ochii mei sau ma rog , prin lentilele aparatului meu de fotografiat si lentilele aparatelor prietenelor mele :




Este o cladire foarte draguta , moderna dar si un pic modesta in sensul ca nu este in your face . Aici am vazut oameni  veniti din toate colturile lumii la studii , chestie care nu m-a facut decat sa ma simt bine ca am ajuns acolo.Potrivit spusele profesorului meu si ale familiei la care am stat , am fost primul grup roman care am plecat acolo si zic eu ca am facut o impresie destul de buna .
Am avut parte de multe experiente noi printre care si mancatul la cantina , lucru care mi-a placut la nebunie in sensul ca as vrea sa se adapteze si la noi in scoli asa ceva ..
Prima zi a fost cu completatul formularelor , mici joculete si explicarea saptamanii practic , acomodare..
Cursurile mele incepeau la ora 8:45 si se terminau la 11:30 - cu prima profesoara , apoi aveam pauza de pranz iar apoi de la ora 14:00 mai aveam inca un curs cu o alta profes
oara , ora la care se termina varia insa .. deoarece aveam diferite activitati dupa aceste cursuri .
In prima zi am avut parte de un joc destul  de interesant dar si frustrant pentru ca mi-a luat ceva sa imi dau seama care era regula acestuia ..Apoi am facut o vizita istorica a Vichy-ului care a fost interesanta si care n-ea ajutat si pentru zilele ce au urmat cu orientarea prin oras deoarece aveam ceva timp liber in pauza de masa in care puteam sa ne plimbam .
Asta este ce am vazut :

Sursa  Apei  Vichy  care este buna pentru reumatism si digestie :




 Statuia lui Napolen al 3-lea care a construit mare parte din oras.







 Opera din Vichy



Odata ajunsa acasa m-am simtit muult mai bine si parca mi se ducea din sentimentul acela ca vreau acasa..
Ziua urmatoarea , adica marti a fost o zi plina!!! Am inceput cursurile"pe bune" iar apoi in pauza de masa ne-am adventurat impreuna cu harta pana la centrul comercial .Eram foarte incantati pentru ca nu stiam ce magaizne o sa gasim ..




Am gasit un mall cam micut cu Pimkie , Jennifer si Yves Rocher ( firmele cunoscute si la noi ) si in rest mai erau doar cateva magazine siii un stand cu dulciuri :


Apoi ne-am indreptat inapoi spre Cavilam pentru cursuri si apoi trebuia sa avem doua ore de sport..care insa nu le-am mai facut doearece era sala plina asa ca ne-am despartit si ne-am plimbat si am mai descoperit magazine de prin oras .Am vazu atunci prima data magazinul cu Macaroons , pe langa care am trecut de zeci de ori insa nu m-am gandit sa ii fac o poza..my mystake :D .
Si nu s-a terminat ziua inca ...am fost sa veedm si un film in amfiteatru : Le petit Nicolas .A fost dragutel filmul dar nu cine stie ce ..adica ideea filmului nu mi s-a parut wooow , avand in vedere ca e din 2008 ma asteptam la altceva..

Miercuri a fost una dintre cele mai frumoase zile ...Deoarece am facut doar cateva ore de curs si apoi am plecat in excursie in orasul Clermont Ferrand .


Si am vizitat Biserica care se vede si in poza de mai sus ( sincer  nu m-am dat seama cat de mare e pana nu am vazut aceasta poza de sus ,e gigantica !! )
Un magazin cu costume traditionale din Clermont :



Mii de stradute inguste de genul :
Superbe...pur si simplu ..




Si Biserica de care va spuneam mai sus : 









Rue Pascal  si Cafe Pascal , dupa numele marelui fizician .


Sediul principal Michelin se afla tot acolo si am trecut si pe langa pistele de testare are anvelopelor insa nu am apucat sa fac poze .


Strada care mi-a placut cel mai muult : Arata ca o strada din Grecia , Insula Corfu care am vazut in urma cu cativa ani .



L'occitane , unde mi s-a ridicat paru pe maini de afara cand am vazut preturile :P .


Si privelistea spatiului din afara mall-ului :


Again , si mallul in spate cu geamurile acelea verzi :





 Si asta e ce am luat : 
Am fost cumintica si m-am ales doar cu o esarfa si un tricou :D dar sincer acum imi pare rau deoarece nu am mai oprit in Germania si am ramas si cu bani si fara hainute...




 Si am gasit la Claires : 


Le-am luat pe ultimele asa singurele in rest erau in seturi mai mari ..Au fost 7 euro parca amandoua . si mi s-a parut cam mult avand in vedere ca stiam ca fetele au dat si 2 euro pe unul .

Joi a fost o zi de plimbare si de shopping si am petrecut si ceva timp cu cei doi profesori ai nostri pe care abia i-am vazut in acea saptamana . A fost mai mult o zi  de relaxare si am facut poze de grup muulte , poze care insa nu le pot posta .:D 




 Apoi am fost iara la un film si anume :


A fost foarte dragut filmul , chiar daca l-am vazut fara subtitrare ( primul a avut in franceza ) si mi-a fost foarte greu sa inteleg chiar tot ce spuneau .  Dar a fost chiar o idee draguta bine pusa la punct.


Vineri a fost porbabil cea mai haotica zi pentru ca toata lumea era agiatata , era ultima zi si am fost dupa cadouri pentru cei dragi si pentur cumparaturi pentru noi . Am mers pe niste stradute si am gasit sephora , marionnaud si douglas si deasemena monoprix care era plin de drugstore !! Am gasit maybelline fit me , color tatoo , tot ce imi doream am gasit acolo insa nu am cumparat pentru ca am spus ca ma opresc in Germania si o sa gasesc tot ce am gasit aici plus essence .. Douglas-ul era foarte saracacios iar in Sephora m-a tentata un set de mini parfumuri Nina Ricci si un rimel Lancome care era 28 de euro cu o mostra de fdt si cu demachiantul bifazic ... Era si o oferta la doua oje Sephora cumparate o primeai pe a 3-a gratuit .. Dar m-am abtinut again , am zis ca parfum imi iau din Germania si mi-am cumparat doar sampon de la John Frieda:



Pot sa spun deja ca imi place foarte tare si ca se comporta mai bine decat m-am astepta si surprinzator si scalpul meu il iubeste !! 
Apoi am mai fost pe la magazinele cu haine si am descoperit un magazin numit CAMAIEU , foarte foarte dragut plin cu lucruri frumoase , de unde i-am luat mamei mele cadou si eu mi-am cumparat niste accesorii :



Apoi am fost la un magazin cu dulciuri de unde mi-am luat niste jeleuri foooarte bunee si apoi la ora de sport , apoi acasa si apoi la seara internatioanal dansanta - pentru ca erau si copii din germania acolo si din multe colturi de lume . Am stat putin si muzica nu a fost tocmai pe placul meu insa a fost si ea o experienta de care o sa imi aduc aminte ca s-a petrecut acolo , in Vichy .
Asta a fost costumatia : nimic deosebit ..


Am plecat sambata cu un gol in stomac deoarece m-am acomodat foarte tare si chiar m-am atasat de persoanele la care am stat ..Mi-a placut enorm de mult si regret din suflet ca nu am vorbit mai mult cu ei ...oricum le-am spus din prima zi ca sunt timida ca sa stie lac e sa se astepte :)) .

Si inafara de acele hartii pe care ni le-au dat am primit deasemenaa de la ei o geanta si un Dicitonar suuuper , care o sa ma ajute mult :) 



Am ajuns acasa duminica la  ora 11 , dupa un drum absolut  groaznic , am plecat din Vichy unde erau 5 grade si am ajuns in Romania la 25 de grade ..deja nu stiam ce sa mai facem pentru ca era o caldura insuportabila si nu puteam efectiv sa repsir ...
Am ajuns acasa si am gast coletul de la Andreea : 


Castigat acum ceva timp pe blogul ei , cu ocazia asta ii multumesc inca o data sunt superbe produsele si abia astept sa le incerc !!!

Stiu ca a fost o postare extrem de lunga insa chiar am vrut sa impartasesc aceasta experienta cu voi !! Sper ca v-a placut si va felicit daca ati avut rabdarea necesara sa terminati aceasta postare . Daca mai aveti intrebari le astept in comentarii sau pe mail !
Va recomand fara strangere de inima Cavilam !! Nu se compara cu nimic din ce am cunoscut pana acum :) .
Va pup , de maine revenim la Beauty 100% !! 


♥♥♥
 Dariaa

7 comentarii:

  1. Nu stiu de ce unele dintre voi aveti impresia ca genul acesta de postari sunt plictisitoare, eu chiar le citesc cap-coada :)) Pare ca ai avut o experienta frumoasa si ma bucur pentru tine :D Cu cantina de la noi o sa dai in facultate, stai linistita, desi nu cred ca se compara cu ce era acolo :) Te pup & welcome back!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai mult imi plac postarile astea.Le citesc cap-coada ,amanunt cu amanunt,pentru ca mie chiar imi place sa calatoresc:x
    Ai gasit Macarons?Yumiii,imi lasa gura apa.
    Oricum se vede ca te-ai distrat:*:*Poate o sa ajungi si in Sua ca tot iti doresti:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol super!
    sa nu crezi ca m-ai plictisit!nici o secunda!
    Cred ca a trecut ceva timp de cand nu am mai stat cu ochii atenta cap coada.
    Si foarte frumoase pozici!
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu a fost plictisitor deloc...e una dintre cele mai interesante povesti pe care le'am citit vreodata pe un blog:*.Bine acum ma dor putin ochii ca am stat concentrata sa o citesc cap-coada,dar a meritat:)).Ma bucur ff mult pentru tine esti o scumpa..si sa mai revii cu postari despre ''aventurile'' tale,sunt ff captivante.te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos modul in care ai povestit tot. Multi cred ca am vrea sa avem aceasi ocazie cum ai avut si tu, dar ne-am delectat cu ceea ce ai scris tu. Sa ai parte de cat mai multe experiente de genul celei despre care ai scris.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte interesanta postarea :)...ai fost curajoasa eu una ma o luam razna printre straini cred;)):-*

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce dragut! Ma bucur ca te-ai simtit bine. Din poze, arata foarte fain acolo. Sa te bucuri de toate chestiile pe care ti le-ai cumparat ;)
    Pups

    RăspundețiȘtergere

Spuneti-va opinia aici :
♥♥♥