vineri, 11 martie 2016

Experimentul "fara machiaj".

  Astăzi o să scriu un articol "altfel". Nu o să vă povestesc despre niciun produs care m-a impresionat sau vreun lucru asemănător. Astăzi o să vă povestesc câte ceva despre mine. 
 Am în cap postarea asta de săptămâna trecută și am zis că până la urmă să stau în fața calculatorului și să îmi pun în ordine ideile care nu îmi dau pace. 
 Totul a început însă acum câteva săptămâni când am văzut în lista mea un filmuleț distribuit de un băiat. Era un filmuleț al unei fete pline de pistrui care se machia și care la sfârșit avea un machiaj demn de admirat. Ceea ce m-a înfuriat cumplit a fost însă comentariul băiatului care a distribuit filmuleț: "Din cauza asta trebuie să le ducem la piscină la prima întâlnire.". Sunt o persoană destul de calmă și totuși în momentul acela îmi venea să nu mă mai controlez și să las un comentariu plin de cuvinte drăgălașe acelui băiețaș care crede că le știe pe toate. Apoi postări de genul asta au început pur și simplu să îmi săra în ochii pe Facebook, cu tot felul de astfel de comentarii-și nu numai de la băieți ci și de la fețe-. Mi se pare o aberație să vorbești în necunostiinta de cauză asupra unui filmuleț preluat de vreo pagină care doar vrea să facă like-uri și vizualizări. Discuția asta însă ar putea continuă la nesfârșit, însă evenimentele astea m-au făcut să mă întreb anumite lucruri despre noi, despre societate și despre ce vede societatea că fiind"frumos". 
 E imposibil să mulțumești pe toată lumea, oricum fiecare dintre noi are concepții diferite în ceea ce privește frumosul, dar există niște puncte unde se întâlnesc aceste concepții. 
 După ce m-am gândit la toate ideile astea și simțeam cum îmi vine să încep să le las comentarii"deosebite" tuturor acestor oameni, m-am convins că nu sunt cu nimic mai bună decât ei dacă fac un asemenea lucru. Plus că, probabil nu vor înțelege niciodată de ce consider ce fac ei, ceva greșit. 
 Cu toate gândurile astea în minte, săptămâna trecută a fost săptămâna ideală să văd reacțiile oamenilor când sunt puși față în față cu două situații. Zis și făcut. Luni urmă să fiu model pentru o prietenă la un curs de perfecționare. Așa că nu a avut niciun rost să mă machiez înainte să plec că să urmeze să mă demachiez odată ajunsă la curs. Am plecat nemachiata spre metrou și sincer mă simțeam bine. După am realizat că afară cam bate vântul și ar trebui măcar să am o cremă de față aplicată, dar am  oftat și am zis că asta e. Când am ajuns la metrou am văzut câteva fețe care se uitau la mine. Nu știu ce însemna privirea lor însă eu mă simțeam bine în pielea mea. După câteva stații am coborât și așteptând să schimb metroul am văzut cum un băiat s-a uitat la mine și a zâmbit. Nu-mi venea să cred că zâmbește și că se uită frumos la mine deși nu port nicio urmă de machiaj. Și gândul asta m-a făcut să-mi dau seamă că nu am așa multă încredere în mine.  
 Nu știu cine e băiatul care mi-a zâmbit dar îi mulțumesc că mi-a făcut ziua  mai bună și îi mulțumesc pentru că m-a făcut să am încredere în mine. 
 După ce am ieșit de la curs, eram machiată bineînțeles destul de strident. Aveam un pin-up superb cu un ruj roșu pe care l-am dat jos cu greu. M-am mirat extrem de tare când am văzut că oamenii se holbau efectiv în metrou la mine. Am avut parte de foarte multe priviri dezabrobatoare deși machiajul era realizat finuț și mie chiar îmi plăcea.  
 Nu mă așteptăm să decurgă așa micul meu experiment și chiar m-au mirat reacțiile oamenilor. 
 Că cine ne place, ne place așa cum suntem o știm deja. Eu nu vreau să fiu ipocrită aici. Iubesc machiajul, iubesc să-mi cumpăr o tonă de produse, iubesc să stau în față oglinzii ore în șir. Dar câteodată iubesc să nu fac nimic din toate astea și să fiu doar eu. Și cred că e important să ai încredere în ține și să te vezi frumoasă, așa cum ești tu. Am observat de multe ori că dacă ești o persoană pozitivă și dai dovadă de încredere. lucrurile încep parcă să iasă cum îți dorești. 
 Eu spun doar atât:   Aranjați-va, puneți-va un un ruj roșu când ieșiți la o întâlnire, dați-vă cu rimel. Dar nu uitați să vă iubiți pe voi așa cum sunteți, sub toate aceste produse. Nu uitați să aveți ÎNCREDERE în voi. Nu uitați că sunteți frumoase!  
 Postarea asta am scris-o din suflet și nu are legătură cu niciun produs/companie/camapanie etc. Este doar o experiență prorprie care pe mine m-a făcut să zâmbesc și am zis să o împărtășesc. 
 Mulți pupici! 


♥♥
Dariaa

2 comentarii:

 1. Ce frumos!!! De multe ori uitam de noi cu toate produsele astea de machiaj si e bine sa mai luam o pauza de la ele. :)
  Frumos articol! Mi-a placut partea in care ai spus ca acel baiat ti-a zambit. Gesturile mici conteaza!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi frumos! Postarea asta e scrisa din suflet :). Gesturile mici chiar conteaza..enorm!

   Ștergere

Spuneti-va opinia aici :
♥♥♥